Slottsfjell.

Här i Tønsberg är den årliga höjdpunkten för musikälskare utan tvekan Slottsfjellfestivalen. Jag hade mitt premiärår förra året och jag var väldigt positivt överraskad av upplevelsen. Det allra största pluset var att på festivaler här i Norge så är det faktiskt tillåtet att gå runt med sin öl på området istället för att som i Sverige vara fast i barområdet eller tvingas sitta i campingen om man vill ha sig lite gott att dricka. Nu kunde man istället mysa i gräset framför bra musik och gott sällskap (jag märker att jag längtar lite efter det nu när jag skriver om det).

Igår släpptes då de första artisterna till nästa års festival och det var för min del ett väldigt bra släpp. Det var tre artister som jag kommer se på fetivalen: Sivert Høyem, Zeromancer och Enslaved. Siverts senaste skiva, som var den första sedan Madrugada slutade, är välidgt bra och är väl en av de starkaste norska skivorna i år. Zeromancer är ett lokalt från Tønsberg som har medlemmar från ett av de största banden i Norge, Seigmenn. Zeromancer är inte på något sätt små, utan får väl även de räknas till den Norska "eliten" och självklart med den industriaktiga genren de håller sig i så är de väldigt populära i Tyskland. Deras senaste skiva "Sinners International" är det förövrigt The Garden som har släppt:).

Så den tredje helgen i juli nästa år kommer jag vara på plats på slottsfjellet igen, njutandes en kall öl i solen framför bra musik!


Flytt.

Nästa vecka så ska jag och flickvännen flytta till en större lägenhet. Med i flytten ska ju också skivsamlingen. Äntligen så kommer jag att ha plats för en värdig förvaring av vinylerna, problemet är bara hur det ska gå till väga!?

Vad har egentligen hänt med IKEA? När man var mindre så fanns det ju backar som var precis rätt storlek att förvara vinyl i. Nu var vi på IKEA för två veckor sedan och letade efter liknande men kunde inte hitta några. De förvaringslösningarna som finns idag på IKEA är för vinyler för höga, för smala, för långa osv. Vi har även varit på andra butiker som jysk utan att hitta något som passar ordentligt. På jysk hittade vi dock den här där backarna var av perfekt storlek, och de ser ju faktiskt rätt bra ut också, men det känns lite overkill att betal 700:- (800 ordinarie) för fyra backar och det kommer behövas minst två stycken såna hyllor.

Har hittat en lösning som är perfekt men även det är ju lite dyrt. Hade jag varit mindre kräsen hade en "Expedit" från IKEA varit det ultimata, men jag vill att man ska kunna bläddra i vinylerna som man kan göra i backar och i den lösningen jag länkade. På ett forum (bilder längst ned på sidan) hittade jag också ett ganska schysst sätt att förvara skivorna på. Inte lika smidigt att bläddra i det dock.

Vi får se vad vi kommer fram till för lösning. Tips är självklart mycket välkommet!

Resultat av dagens jobb.

Måndagar innebär två timmars jobb på The Garden och idag släpptes det ju lite godsaker. Idag kunde jag inte motstå att köpa med mig detta hem:

Slayer - World Painted Blood. Nytt släpp från dessa legender. Ska bli väldigt spännande att höra.

 

Foo Fighters - Greatest Hits. Även detta ett av mina favoritband sedan länge. Jag blev tvungen att köpa både vinylen och cd'n, det var lite skoj på dvd'n med lite musikvideor och så.

 

The Doors - Strange Days. Warner firar 50 år och släpper massa bra grejer på nytt, och till väldigt rimliga priser också. Den här inhandlades för 149:- minus rabatten då:) Mycket bra!


RSS 2.0