Black-band.

Hur många otroligt bra band finn det egentligen som börjar på Black? Det självklara bandet är ju Black Sabbath som kanske till och med var först?

Efter hårdrocksgudarna har det kommit väldigt många, Black Flag, Black Label Society, Black Debbath för att nämna några få.

 

Här är mina två av mina favorit-Black-band för tillfället plus det för evigt och alltid bästa Black-bandet.


Black Keys

Det här är en ny bekantskap för min del. Bandet har hållt på i över tio år men det var inte förrän deras nya skiva "Brothers" kom till butiken som jag började höra på dem. Jag spelade CD'n i butiken ett par gånger och började digga ordentligt. Det här är absolut en kanditat till årets album och något som alla borde höra närmare på. De blandar friskt mellan genrerna blues, rock, lite funk, lite jazz ibland en väldigt fin symbios av många stilar helt enkelt även om samlingsnamnet kanske skulle vara indierock?


Black Mountain

Här ser ni bandets andra album "In The Future" från 2008. Även detta band är det svårt att sätta en label på, det är allt från stoner rock till pop och allt möjligt däremellan ett ganska originellt band skulle jag vilja säga. Bandet släpper nytt album, "Wilderness Heart" nu i september och jag ser verkligen fram emot hur de har utvecklat sig. Det finns ett par låtar ute redan som jag inte har lyssnat på ännu, jag försöker hålla mig till skivan kommer även om det är lite svårt men jag har lyckats än så länge...

 

Black Sabbath

Här behöver jag inte skriva så mycket egentligen. Ett av världens bästa band, period!

 

Så lämnar jag med en fråga: Vilket är egentligen det bästa Black-bandet efter Sabbath?:)

Senaste veckornas shopping.

Det har varit dåligt med skivköp en liten period nu. Sedan sist har det nog bara blivit de här tre. Det blir nog mer när september och hösten kommer då det för det första kommer fler skivor och för det andra så blir det dubbelt jobb, vilket betyder lite extra pengar i kassan :)

NOFX - The Longest EP

NOFX är ett band jag har tyckt om lite på avstånd länge länge. Jag har inte lyssnat så väldigt intensivt men när jag väl gör det så inser jag att det är ett bra punkband! Nu kom så en samlings-LP som samlar bandets alla singel- och EP-spår så det kändes som en bra första skiva att köpa med dem.

Iron Maiden - The Final Frontier

Nya Iron Maiden i en riktigt schysst utgåva, gatefold sleeve och dubbla picture disc-vinyler man kan alltid lita på Maiden att ge ut visuellt bra skivor iaf. Hur är det då med musiken? Jag kan börja med att säga att jag aldrig egentligen varit ett stort Maiden-fan. Jag har liksom alltid hört på de låtarna som alla känner till "Run To The Hills", "Number Of The Beast" osv. men aldrig riktigt satt mig in så mycket mer i bandet. Att bandets 15e(!) album skulle bli det som fick mig till att bli Maiden-frälst trodde jag aldrig när jag köpte det. Men nu sitter jag här och har lyssnat på inte så mycket annat än Maiden de senaste veckorna. Jag har plockat fram min väldigt tunna Maiden-vinyl-samling som består av "Killers" och "Piece Of Mind" och de har gått på högvarv tillsammans med den nya skivan och äntligen börjar jag se storheten med bandet, varför skulle det dröja ända till nu? Nu är det bara att börja samla ihop hela back-katalogen...

Porcupine Tree - Fear Of A Blank Planet

Bandets senaste skiva som kom redan i 2007 som jag inte köpt förrän nu, men det var också på tiden. Jag ordentligt inspirerad efter att jag köpte nyutgåvan av "In Absentia" i början av månaden och får fortsätta samla på återsläppen som de ger ut nu på vinyl. Mycket bra band!


Dagens shopping och post!

Arcade Fire - Suburbs

Det här är förmodligen ett gott exempel på en skiva jag förmodligen inte hade köpt om jag inte jobbade där jag jobbar men nu ska ju det här vara ett av årets bästa album tror många (jag är fortfarande säker på att det blir Dungen...) så var jag ju tvungen att pröva. Jag lyssnar igenom det just nu och vet inte riktigt vad jag ska tycka så långt. Är inte helt överbevisad om Arcade Fires storhet än iaf men kanske den behöver någon lyssning?

Converge - When Forever Comes Crashing

Imorse på väg till jobbet så går jag förbi brevlådan för att se om det kommit något annat skoj än räkning. Allt som oftast är det inte det men idag låg det faktiskt en hämtlapp från posten och jag hade helt glömt bort att jag hade beställt den här vinylen för lääängesen! Alltid fint med trevliga överraskningar:) Det här är ju lite av ett samlarobjekt som man jag borde ha haft sedan länge men nu är den iaf i min ägo och det är jag glad för! Hade den bara på CD tidigare. Det här omslagar tar ju också plats på en av mina underarmar:


Dagens shopping.

Idag fick vi varor från vår distributör i Holland och dessa innehöll många fina grejer!

Det här är vad jag fick med mig hem:

Smashing Pumpkins - Teargarden By Kaleidyscope

Billy Corgan gör kanske inte lika bra musik som tidigare man han är en rackare på att släppa coola utgåvor av skivorna! "Teargarden..." Ska släppas i flera omgånger och kommer till slut innehålla 44-låtar, det här är den första delen med en 7"-vinyl, en EP CD och en handgjorde asterisksten(!) allt förpackat i en snygg träbox!

 

Aerosmith - Nine Lives

Ytterligare ett släpp i den fina Music On Vinyl-serien. Den här klassikern är kanske inte det bästa bandet har presterat men det blir nästan lite nostalgi för min del. Jag kommer ihåg att vi köpte CD'n till pappa när han fyllde år när den precis kommit ut och jag lyssnade väl säkert mer på den än vad han gjorde.

Porcupine Tree - In Absentia

Återsläppen av Porcupine Tree-vinylerna fortsätter. Jag har egentligen inte köpt de andra främst för att priset är relativt högt. Det måste jag väl göra så småningom för det är ju ett otroligt bra band! "In Absentia" är enligt mig det näst bästa bandet har presterat efter oslagbara "Deadwing" (som jag spänt väntar på ska komma i samma återsläppsserie) så det kändes som att det var dags att börja här.

 

Anathema - We're Here Because We're Here

Anathema har jag egentligen bara hört en skiva av (A Natural Disaster), en skiva som jag tycker är väldigt bra! När den nya skivan fick 9/10 i senaste Classic Rock Magazine och dessutom är producerad av Steven Wilson så måste det ju bara checkas upp!

Meshuggah - Alive

Första live-skivan (väl?) från ett av de mest originella och bästa metalbanden.

Watain - Lawless Darkness

Uppföljaren till briljanta "Sworn To The Dark" låter ungefär som sin föregångare men inte riktigt lika bra. Väldigt schysst vinylutgåva dock!


Mycket ny musik den sista tiden och ännu mer blir det snart! På pre-order sedan länge har jag Converges Jane Doe som släpps i ny vinylutgåva och idag får vi besked om att den är klar från bolaget och ska börja skickas ut, goda nyheter!! Något som jag inte väntat riktigt lika länge på (men en stund) är den nya Dungen som kommer i september, kommer med största sannolikhet bli årets skiva. Också vinylutgåvan av Opeths konsert på Royal Albert Hall i år är beställd även den har release i september. Imorn får vi också Arcade Fires nya skiva "Suburbs", den kan nog kanske vara värd att kolla upp tror jag... Mycket gott att se fram emot alltså!:)

RSS 2.0