Dagens leverans.

Nu har det börjat trilla in lite paket. Idag hämtade jag dessa:

Led Zeppelin - Coda

Led Zeppelin - Houses Of The Holy

Grateful Dead - American Beauty.

Det har blivit väldigt mycket 60-70-talsmusik den senaste tiden, det är ju så sjukt bra!! Att det finns så många band som fortfarande sopar mattan med band som kommer upp i branschen idag är väl egentligen helt otroligt? Varför är det så? Det kan vi diskutera i kommentarsfältet kanske?:) (jag och Daniel blir det väl som vanligt då alltså:P).

 

Nedre raden:

My Bloody Valentine - Isn't Anything.

Shoegaze-legendernas debutalbum på den legendariska Creation labeln. Creation Records är ett av de där skivbolagen som mer eller mindre är lika med kvalité, det finns ett par sånna. Sub Pop är väl ett annat.

Glenn Miller - Very Best Of.

Gammal klassisk storbandsmusik måste man ju ha i samlingen;)

Har som sagt lyssnat mycket på gammal 60-70-talsrock den senaste tiden. För att gå så långt från vinylskivorna som möjligt kommer här en spotify-lista som jag sammanställt med några goda gamla klassiker, inte så väldigt mycket otippat kanske men hur som helst sjukt bra! Richard oldies 60-70.


Dagens leverans.

Idag kom detta i brevlådan:

Opeth - Damnation

Mallrats soundtrack.


Dagens leverans.

Den här kom ju egentligen igår så rubriken blir lite fel. Jag börjar bli lite småirriterad på den posten som tar sjuuuukt lång tid innan saker kommer. Den här skivan tog ca. en vecka att skickas från Kanada och då har jag väntat på paket från England i ca. två veckor. Vad händer egentligen!?!? Jag skyller på dumma norska tullen!!!

Led Zeppelin - Physical Graffiti.

Led Zeppelin-vinyl-samlingen tar sig. Har ju också ett par vinyler på ingång via den sega posten. Jag måste nog dessvärre köpa den här igen. Var inte den bästa standarden direkt och dessutom var det en kanadensisk utgåva så det står en del på franska till och med, inte ok!


Några saker...

Fuck bootlegs!
Det säger jag bara! Orka hålla på att samla på sånt skit som vem som helst kan trycka! särskilt när auktionen, 19 timmar innan slut, ligger på strax över 100 dollar... Kanske jag ska ta och spela in Opeths 20-årsjubileumskonsert i Stockholm i mars, trycka upp den på 500 exemplar i fem olika färger och tjäna massa pengar. Dumt beteende!

Love Tyskland!!
Jag vill till Tyskland första helgen i juni! Då går den 25e upplagan av Rock-am-ring av stapeln och den festivalen bjuder på sjukt bra line-up!! Sedan tidigare var som Rammstein, Muse, Slayer, KISS, Bad Religion och framförallt Them Crooked Vultures klara! Nu blev ju de klara för Peace And Love idag också men det är ju roligare att åka till Tyskland!:) Idag läser jag dessutom att Alice In Chains, Mastodon och Rage Against The Machine ska spela på festivalen!!

Vill ha post!
Det kommer förhoppningsvis ett par "Älska posten"-inlägg den närmaste tiden. Räknade till att jag väntar sex paket just nu, några har jag väntat lite väl länge på! Mycket gamla klassiker bland de skivorna...

Dagens shopping.

Idag var jag återigen på jobb och sedan sist hade vi fått en hel del varor och mycket som lockade. Det här blev det att ta med hem:


Amon Amarth - Versus The World. Ett återsläpp av bandets klassiker som innehåller en del av de bästa dödsmetallåtarna någonsin.

The Devil's Blodd - The Time Of No Time Evermore. Den här skivan har jag fortfarande inte hört så det ska bli väldigt spännande!!

Eels - End Times. Nya släppet från Eels. Ska vara mycket avskalad och nedstämd. Jag hoppas och tror att det betyder vackert!Roky Erickson & The Aliens - The Evil One. Borde inte behöva någon närmare beskrivning;)

Esbjörn Svensson Trio - Best Of. En samlingsplatta från Sveriges bästa jazzgrupp som så tragiskt fick sluta när Esbjörn Svensson omkom för snart två år sedan.

The Haunted - Dead Eye. Har vuxit till att kanske bli mitt favoritalbum med gruppen. Melodiskt, mörkt och tungt på samma gång. Peter Dolving är en sjukt bra sångare!Kyuss - Wretch. Debutalbumet från detta legendariska stoner rock-band. Innehåller också min favoritlåt med bandet "I'm Not", mycket bra!

Shining - Grindstone/In The Kingdom Of Kitsch You Will Be A Monster. Gruppens två första cd'er samlade på ett vinylsläpp. Jag blev mycket imponerad av deras senaste LP "Blackjazz" så det ska bli spännande att höra hur det hela började.

Tiamat - Amanethes. Gothrock på sitt bästa!!

Soul of a woman was created below.

Har haft en riktig 60- 70-talsperiod den sista tiden och lyssnat på bland annat David Bowie, Grateful Dead, The Clash med flera. Men allra mest på sistone har jag lyssnat på är bandet som, när allt kommer till kritan nog ändå får ses som, det bästa rockbandet någonsin! Det är väl Beatles och Black Sabbath tätt följt av Pink Floyd som skulle kunna vara uppe och nosa på den titeln...

Det finns väl egentligen inte så mycket att säga om det bandet, de borde de flesta redan känna till. Jag har ett par Zeppelin-vinyler på ingång från de brittiska öarna. Tänkte att det är dags att göra Zeppelin-diskografin komplett, iaf på de "vanliga" släppen.

Den tionde december 2007 så hade bandet en uppmärksammad re-union också som jag och min kompis Daniel var sjukt lyckligt lottade att få chansen att bevittna.

Här är en video jag tog med min skruttiga kamera (kan inte spelningen komma på DVD/Blu-ray snart!?):

Det diskuterades ju under den perioden om en världsturné som inte verkar bli av... Förhoppningsvis får jag se John Paul Jones i sommar uppträda med Them Crooked Vultures på Rock-am-ring...


Bootlegs.

Jag vet inte riktigt var jag står när det gäller bootlegs... Jag trodde jag bara tyckte det var bullshit men så har det dykt upp en Opeth-bootleg på senare tid och när det är en release med ett av mina favoritband, som jag också samlar på, så är det svårt att motstå. Men då betyder det att jag har fem vinyler till att samla på då den har släppts i fem olika färger i 100 ex var så det blir inte någon billig affär heller...

Tänk om man bara enkelt kunde motstå såna grejer...

What do you love about music?

To begin with...
Everything!

Bästa avslutningsorden i någon film, någonsin! Nu har jag precis sett min favoritfilm alla kategorier för femtioelfte gången eller något sådant. Jag får verkligen inte nog av Cameron Crowes, mer eller mindre, självbiografiska mästerverk "Almost Famous", eller "Untitled" som den längre versionen heter.

Det är en film som verkligen har allt, men det som gör det för mig är så klart att filmens huvudtema är musik, och inte vilken musik som helst utan under rockens storhetstid på 70-talet. Första gången jag såg filmen minns jag att jag inte ville att den skulle ta slut, jag ville ha mer musik, jag ville att Penny och William skulle få varandra, jag ville fortsätta följa Stillwater på ytterligare en turnè. Nu är den förlängda versionen ca. 2.5 timmar så den är lagom längd på men verkligen inte för lång för min del, den har jag tom sett med kommentatorspår på en gång och det var intressant att höra Cameron Crowe berätta om filmen.


Nörderi...

Idag har jag en riktig vinyl-nörd-dag... Jag har suttit hela kvällen och läst om vinylpressningar, mastringar och så vidare. Sett på massa youtubevideor om vinyl. Jag hittade mycket skoj som jag tänkte jag skulle dela med mig av här.

Först är det en video från youtube som inte får bäddas in av någon anledning så ni kommer åt videon genom att trycka här. Det är väldigt roligt när de intervjuar barnen om vad en vinylskiva är för något och några av dem har aldrig sett en sådan förut.

Här är en video om mannen med världens största skivsamling:


Jag har också hittat två stycken intervjuer som är väldigt, väldigt nördiga.

Den här handlar om audiofilen Michael Fremer som lyssnar på sin musik på stereoanläggningar som kostar hundra tusentals kronor. En väldigt intressant artikel om varför vi älskar vinylen och om skillnaden mellan en "vanlig" stereoanläggning och de superdyra. Efter den läsningen så tror jag inte att jag ska skaffa mig någon superdyr utrustning iaf, tror det kan hålla med ett par tusenlappar...

Den här intervjun handlar om Steve Hoffman som är (vad som på engelska kallas) en "mastering engineer". En intressant läsning om hur gamla inspelningar uppdateras och "re-mastras".

Som sagt ett riktigt nördinlägg som säkert inte den stora massan intresseras av:)

Lång väntan!

Idag fick jag samtal från Sverige om att min skivspelare har kommit till mina föräldrar. Nu måste jag dock vänta till jag ska hem nästa gång innan jag kan hämta den vilket inte är förän i slutet av mars då jag ska hem en tur för Opeth-konsert och tatuering... Lång väntan!

Irriterande!

Lite granna off-topic idag kanske...

Datorn min har kraschat, damnit! Det värsta med det är ju så klart att inte få tag i de bilderna som man tagit under tiden man har haft datorn. Som tur är har min flickvän samma bilder på sin pc så de har vi iaf kvar och mycket av de andra finns på olika platser på internet och kan säkert fås från vänner.

Vad som däremot verkar vara förlorat är den skivlistan som jag skrivit som listar alla fonogram som vi äger och med ca. 1 200 fonogram i dag så blir det ett stort jobb att skriva om den listan.... Jobbigt! Så om det är något datageni som har en aning om hur man får en förmodad kraschad hårddisk att fungera igen så hojta till!

Now playing:


Underbar gammal punkklassiker! Har den bara på cd dock, musicstack nästa kanske?:)

Dagens leverans.

Idag hämtade jag detta i posten:


Almost Famous soundtrack. Denna utgåvan är från Classic Records som släpper en hel del massa gamla klassiker på högkvalitetsvinyl. Den härt utgåvan kommer i 200-gramsvinyl och det ska få bli den första skivan jag spelar i den nya spelaren som är på väg:)

Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience & Grace. Det senaste albumet från Foo Fighters. Inte så mycket att säga om det egentligen förutom att jag varit väldigt seg och inte köpt det förän nu...

Dagens shopping.

Idag var det återigen dags för ett arbetspass och då var det lite svårt att motstå en del godbitar. Lite hårdare grejer än vanligt:

Från vänster:
Nile - Those Whom The Gods Deteste. Har egentligen tyckt att det här bandet har varit lite tråkigt tidigare. Jag gillade "In Their Darkened Shrines" men tappade lite intresse med de skivorna de åstadkommit tidigare. Har hört en del gott om det här nya albumet så jag tänkte jag skulle ge dem en ny chans.

Katatonia - Great Cold Distance. Katatonias skiva från 2006. Trodde inte den var möjlig att få tag i längre så hittade jag den hos en av distributörerna i holland som vi köper av i butiken och var ju tvungen att beställa den.

Enslaved - Isa. Enslaved är ett band jag inte lyssnat så mycket på men jag älskar deras senaste skiva "Vertabrae" och "Isa" anses ju av många som bandets mästerverk och jag har också hört den omnämnas som en av de bästa metalskivorna under 00-talet så det fick bli att köpa den också.


En singel och EP blev det också:
Rob Zombie - War Zone. Den här köpte jag mest för att det var det första släppet på bolaget "Music On Vinyl" som återsläppar en mängd gamla klassiker på vinyl.

Company Band - Sign Here, Here, and Here. Jag hade egentligen inte hört om det här bandet innan vi fick bandets debutalbum till butiken i förrförra veckan men väldigt bra är det! Eftersom Neil Fallon från Clutch sjunger så går tankar genast till att jämföra bandet med hans huvudband, vilket inte är något negativt direkt... Väldigt bra!

Idag fick jag också en hämtlapp i posten om att ett fint paket ligger och väntar på mig så imorn kommer ytterligare en uppdatering:)
Sign Here, Here, and Here

RSS 2.0