Dagens shopping.

Idag hade jag ytterligare en arbetsdag på The Garden och denna gången kunde jag inte hålla mig med så mycket bra musik som kommit den senaste tiden.

Dagens shopping blev således:

Uppe från vänster:

Sivert Höyem - Moon Landing. Sångaren från Madrugada som släpper nytt album.

Thomas Dybdahl - Rottenetter.

Thomas Dybdahl - From Grace 7"

Alice In Chains - Black Gives Way To Blue. Är väldigt positivt överraskad av AICs nya album faktiskt.

Pearl Jam - Backspacer.

Stone Roses - Stone Roses. 20-årsjubileumsutgåva av deras debutalbum.

Mars Volta - Octahedron.

 


The Garden.

Det finns som tur är fortfarande skivbutiker kvar i vår värld. Jag minns dagarna när man gick i gamla stan i Stockholm och det kändes som att var och varannan butik var en second hand-butik för vinyler. Det var också i en av de som jag gjort ett av mina största "vinylköparmisstag" om det nu är ett ord... Jag stod med det relativt nya släppet "Blackwater Park" av Opeth i handen, butiken skulle väl ha en 200 kronor eller något sådant för den och jag tänkte att jag skulle avvakta lite med att köpa den. Nästa gång jag kommer dit finns den så klart inte kvar i backarna och numera säljs den för 200 DOLLAR på ebay...

Den butiken finns som sagt inte kvar. En butik som däremot finns kvar är The Garden i Tønsberg. Jag är också lyckligt lottad att få jobba deltid i den här butiken. Och ett jobb där innebär 30% rabatt och god översikt över musiken som släpps, sen att vi är specialiserade på vinyl gör verkligen inte saken sämre. Det är jobbigt varenda gång man går till jobbet att försöka ta sig därifrån utan en gottepåse med sig hem. Senast igår jobbade jag och gick bara igenom lite snabbt på "nyhets-listan" och ville ha med mig skivor för 900 kronor hem- med rabatten. Jag lyckades motstå frestelsen den gången men jag ska tillbaka dit idag och jobba några timmar så vi får se hur bra det går.Hur som helst så är The Garden åtminstone en av de bättre skivbutikerna i Norge (slår väl inte helt vinylbutikerna i Göteborg...).

Nya släpp.

Tidigare handlade det om att Nasum kommed med nytt. Nu är det dags att förbeställa det nya albumet av ett annat av mina favoritband, nämligen Converge. Även de ett väldigt extremt band som väl inte är för de allra flesta. Det blev att beställa vinylen med t-shirt och cd:n, precis som sist när "No Heroes" kom...


Det kommer för övrigt allt för mycket bra musik för tillfället! På Peaceville ligger det just nu fem titlar som jag "måste" ha, Katatonia, Opeth och Bloodbath. Annat nytt som jag vill ha är bland annat Pearl Jam, Muse, Mars Volta, Stone Roses gamla självbetitlade album som firar 20 år i år med diverse specialutgåvor, Eels, för att nämna några. Och när det sedan görs så pass seriösa släpp som den senaste Winnerbäck är det nästan att man faktiskt får lust att köpa något med den killen också:)

Synd att det bara blev tre rätt på lotto idag också...

Londonresa.

Det är inte det lättaste att åka till London utan att komma hem med ett par vinyler. Senast i mars när jag var där blev en tio stycken ungefär, stor del av dem var från £1-backar i Camden, gotta love it!

Den här resan var det först och främst fotboll som stod på schemat så då planerade jag verkligen inget inköp men en liten sväng på marknad på Portobello Road med £2-backar och annat fint så var man sex vinyler rikare och ett antal pund fattigare.

Helgens inköp:Bruce - The River
Supertramp - Crime Of The Century
Police - Regatta De Blanc
Phil Collins - Face Value
Phantom of The Opera
Savoy Brown - Looking In.

Om det är någon som hört Savoy Brown så är jag intresserad av att höra vad som tycks. Köpte den på rekommendation av säljaren, en väldigt trevlig sådan (så klart han var den när han luktade sälj, men han visste vad han snackade om det märktes.). Den är lite för sliten för att spela den så jag behöver rengöra den lite, tur man jobbar i en skivbutik...

Nasum.

Det finns ett band som jag samlar på lite mer än något annat. Det bandet är Nasum, ett av de största banden i en väldigt smal genre- grindcore. Bandet slutade automatisk då deras gitarrist och sångare Mieszko Talarczyk omkom i tsunamikatastrofen för snart fem år sedan. Jag lyckades se deras sista spelning i Stockholm någonsin på deras sista turné och den kraft som de herrarna producerade på scen var något utöver det vanliga.

Jag har då under ett antal år samlat på det mesta som har med Nasum att göra och har ca. 50 skivor med bandet och har lite över 100 tror jag om man räknar med de relaterade banden. Nu har det av förklarliga skäl varit länge sedan det kom något "nytt" från bandet men förra veckan släpptes en split med Napalm Death och den var jag ju tvungen att beställa med en gång. Fick samtidigt lite information om att mer material är på gång också vilket gör en samlare väldigt glad och lite fattigare.


Dagens beställning blev då fyra vinyler och en cd, fina grejer!

Listan

Är det fler med mig som kan komma in i en skivaffär och bara inte veta var man ska börja leta efter vad man vill ha och istället så orkar man egentligen inte leta alls och det slutar med att man går tomhänt hem istället för att man borde ha med sig en bunt på iaf fem-sex plattor? Efter ett besök i Göteborgs oerhört briljanta skivaffär Andra Långgatans Skivhandel för nån månad sedan, med det resultatet som jag beskrev, så kom jag på att jag skulle göra en lista över vilka skivor det är jag faktiskt vill ha.

Jag och min flickvän satte oss ned och började fundera över vilka skivor vi på rak arm kunde komma på att "de måste vi ha!" och skrev de upp på en lista. Redan nu så var den säkert väldigt lång. För att inte missa några skivor som vi faktiskt vill ha men som man inte kommer att tänka på med en gång så gick vi sedan igenom några "one hundred greatest records"-liknande listor och vi bläddrade även igenom "1001 albums you must hear before you die" (en mycket intressant bok förövrigt). Detta slutade i en lista som egentligen blev alldeles för lång.

I dagsläget är det så mycket 1072 titlar på den listan och med tanke på att det stadigt kommer nya bra album man också vill ha kommer det ta vääääldigt lång tid innan vi får tag i det vi vill ha på den listan, om man ändå vore miljonär... Som tur är är det många gamla klassiker på den listan som man ofta kan hitta i andra hands-butiker för en rimlig peng.

Listan har redan bevisat sig vara en god idé. Det senaste besöket på Andra långgatans skivhandel slutade t.ex med en fångst på sex (har jag för mig det var iaf...) plattor med hem. Det har nog aldrig gått så fort i en skivbutik, in med en budget, där satt några U2- och Pink Floyd-vinyler på väggen, de står på listan? Check! De tar vi! Bra och smidigt.

Det kommer som sagt ta en väldigt lång tid (om någonsin) för oss att bli klara med listan, men vi har iaf kommit en bit på väg...

Första inlägget.

Dags att starta en blogg för min del också då...

Här tänkte jag inte skriva om så mycket annat än musik och främst då mitt skivsamlande. Det är väl mest skivletande och skivköpande jag kommer skriva om här men då och då kommer det säkert tips om band/skivor och annat som jag tycker är värt att sprida ordet om. Listor och recensionsliknande inlägg är förmodligen att vänta också de.

Så om du, liksom jag, har ett musikintresse som sträcker sig aningen längre än gemene man så kan det förhoppningsvis vara lite intressant läsning här ibland.

RSS 2.0