Rekommendation i höstmörkret.

Idag slog det mig att jag ett speciellt band har rullat mer frekvent än andra i min iPod. Det bandet är Katatonia. Katatonia började som ett black/death metalband (och gjorde det väldigt bra inom den genren) men har hela tiden utvecklats mot mer melankolisk rock, helt utan growls som många har så svårt för.

De senaste skivorna har de så koncentrerat sig på denna genren fullt ut med "Viva Emtpiness" som (enligt min högst subjektiva mening) absoluta höjdpunkt. Jag rankar den som ett av de bästa albumena denna sida milennieskiftet. Den 2a november släpper då bandet sitt nya album "Night Is The New Day" och mina förväntningar är väldigt höga. Det finns en liten "teaser" att lyssna på på en mini-site för skivan och det låter väldigt lovande. En låt finns också att få tillgång till om man prenumererar på ett nyhetsbrev och den låten, "Forsaker", har gått varm hos mig sedan jag fick den.


Så, istället för att klaga på att det är mörkt flertalet av dygnets timmar kan man istället ta tillfället i akt att lyssna på lite fin mörk musik och använda mörkret till en stämningshöjare. Katatonia - Din räddare i höstmörkret!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0