The Garden.

Det finns som tur är fortfarande skivbutiker kvar i vår värld. Jag minns dagarna när man gick i gamla stan i Stockholm och det kändes som att var och varannan butik var en second hand-butik för vinyler. Det var också i en av de som jag gjort ett av mina största "vinylköparmisstag" om det nu är ett ord... Jag stod med det relativt nya släppet "Blackwater Park" av Opeth i handen, butiken skulle väl ha en 200 kronor eller något sådant för den och jag tänkte att jag skulle avvakta lite med att köpa den. Nästa gång jag kommer dit finns den så klart inte kvar i backarna och numera säljs den för 200 DOLLAR på ebay...

Den butiken finns som sagt inte kvar. En butik som däremot finns kvar är The Garden i Tønsberg. Jag är också lyckligt lottad att få jobba deltid i den här butiken. Och ett jobb där innebär 30% rabatt och god översikt över musiken som släpps, sen att vi är specialiserade på vinyl gör verkligen inte saken sämre. Det är jobbigt varenda gång man går till jobbet att försöka ta sig därifrån utan en gottepåse med sig hem. Senast igår jobbade jag och gick bara igenom lite snabbt på "nyhets-listan" och ville ha med mig skivor för 900 kronor hem- med rabatten. Jag lyckades motstå frestelsen den gången men jag ska tillbaka dit idag och jobba några timmar så vi får se hur bra det går.



Hur som helst så är The Garden åtminstone en av de bättre skivbutikerna i Norge (slår väl inte helt vinylbutikerna i Göteborg...).

Kommentarer
Postat av: D.

Jag bor i Göteborg! :D Nästa gång du är på besök kan jag visa dig några "nya" skivbutiker. På tre veckor har jag köpt/beställt cirka 30 skivor... Idag fick jag en bildsjua med Bright Eyes samt två sjuor med Joy Division (inkl. nypress på "An ideal for living" för att den är så cool och grym) på posten. :)

2009-09-22 @ 19:07:34
Postat av: Richard

Du har inte köpt nya tolvtummaren av "Love Will Tear Us Apart" då?:)

Vi fick den i butiken förra veckan. Det blir en tur till Göteborg iaf i december, då får vi ta en skivhandlardag;)

2009-09-22 @ 19:21:18
Postat av: D.

Det har jag inte! Är det en replika på orginalet månne? Har ju orginalsjuan, men tolvan vore kul pga av omslaget. Köpte även ÄNTLIGEN "Closer" på vinyl. Fan på tiden!

Ja, absolut! Kul!

2009-09-22 @ 22:23:14
Postat av: Richard

Closer har jag faktiskt inte skaffat æn, står med på listan dock:)

Vi har nån nyutgåva på The Garden men ær ju lite skoj o ha original...

2009-09-22 @ 23:30:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0