Thåström.

På fredagen tog jag och sambon turen in till Oslo för att se Thåström med band live på Sentrum scene.

En kort recension: Makalöst bra!

En lite längre: Mina förväntningar inför konserten var ganska högt ställda. Med en grymt bra skiva från fjolåret i ryggen och många lovord från hans spelning i Oslo förra året och dessutom en "Best of"-platta ute lagom till julhandeln förra året så hoppades jag på en taggad gammal stockholmare.

Bandet kommer först ut och börjar spela den lugna och fina "Tillbaka Till Trehörnsgatan" och kort därpå kommer kvällens huvudpunkt in på scenen med sin lite trevande och lite småmärkliga beteende. Det börjar bra men skulle bara bli bättre. Kvällens höjdpunkt kom fyra låtar in i setet då jag tror att jag upplevde en av de större liveupplevelserna jag varit med om. Låten de spelade då var en blytung och vacker version av "Alla vill till himmelen" och det var helt otroligt- det var gåshud som aldrig förr. Precis som i många låtar kändes det som Thåström sjöng ur sig alla krafter han hade ändå ser han lika pigg ut till nästa låt, hur lyckas han!?

Det smått euforiska stadium jag nått nu fortsatte över en otroligt vacker "Sönder Boulevard" som följdes av min favoritlåt med Thåström "Släpp aldrig in dom", vilken låttrio!!

Andra riktigt stora höjdpunkter under kvällen var: "Kort Biografi med litet testamente", "Var é vargen", en mycket bra version av "Du ska va president" och den avslutande brutalt vackra "Fanfanfan".

Det här var en kväll att minnas länge och hamnar absolut i toppskicktet av de bästa konserter jag sett.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0